Τι πρέπει να ξέρετε για να επιλέξετε τις κατάλληλες καρέκλες για τη διακόσμηση του χώρου σας

karekles-diakosmisi

Οι καρέκλες είναι από τα πλέον απαραίτητα έπιπλα για κάθε σπίτι. Πλέον μάλιστα, έχουν αναδειχθεί σε πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι της διακόσμησης ενός χώρου, αφού η τραπεζαρία βρίσκεται στο σαλόνι στα περισσότερα σπίτια. Επιλέγοντας λοιπόν τις σωστές καρέκλες τραπεζαρίας, μπορούμε όχι μόνο να αναδείξουμε την ίδια τη τραπεζαρία μας, αλλά και να βελτιώσουμε την εικόνα και την αίσθηση του σαλονιού ή του δωματίου στο οποίο βρίσκεται η τραπεζαρία.

Η σωστή επιλογή καρεκλών λοιπόν είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και σίγουρα πρέπει να του δώσετε προσοχή και σκέψη. Τι πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε για να επιλέξετε τις κατάλληλες καρέκλες για τη διακόσμηση του χώρου σας; Ας ξεκινήσουμε από κάτι πάρα πολύ βασικό:

Εν αρχή ην το τραπέζι

Είναι λογικό το πιο σημαντικό κομμάτι μίας τραπεζαρίας να είναι το τραπέζι. Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξετε πολύ σημαντικά το τραπέζι που θα αποτελέσει τη τραπεζαρία σας και μετά να επιλέξετε τις καρέκλες σας με κύριο γνώμονα αυτό. Αν έχετε ήδη τραπέζι τραπεζαρίας και δεν θέλετε να αγοράσετε άλλο, τότε το μόνο που μένει είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές μας για την επιλογή καρεκλών.

Αν από την άλλη δεν έχετε τραπέζι για τη τραπεζαρία σας, θα πρέπει να επιλέξετε ένα που όχι μόνο να ταιριάζει με το ύφος της διακόσμησης του χώρου, αλλά και που να έχει τις σωστές διαστάσεις. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάρετε ένα τραπέζι που να κλείνει όλο τον χώρο, αλλά ούτε κι ένα που να είναι πολύ μικρό με αποτέλεσμα να «χάνεται».

Οι καρέκλες ΔΕΝ πρέπει να ταιριάζουν με το τραπέζι

Ξεκινάμε από κάτι πάρα πολύ βασικό όσον αφορά τι καρέκλες τραπεζαρίας. Η τάση στη διακόσμηση πλέον απαιτεί αντιθέσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι καρέκλες σας δεν θα πρέπει να είναι σετ με το τραπέζι της τραπεζαρίας, άσχετα από το τι μπορεί να προσφέρουν κάποια μεγάλα καταστήματα. Θα πρέπει να υπάρχει κάποια αντίθεση ανάμεσα στα δύο (γι’ αυτό και είναι σημαντικό να ξεκινήσετε τη τραπεζαρία σας από το τραπέζι).

Η αντίθεση αυτή μπορεί να εστιάσει είτε στο υλικό – ξύλινο τραπέζι μεταλλικές καρέκλες και ανάποδα – ή στο χρώμα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να είναι και οι δύο παραπάνω παράγοντες διαφορετικοί. Οι καρέκλες και το τραπέζι θα πρέπει να έχουν ένα κοινό σημείο, είτε πρόκειται για το υλικό είτε για το χρώμα.

Μοντέρνες επιλογές

Το κλασικό μπορεί να είναι μία safe επιλογή όσον αφορά τη διακόσμηση, αλλά δεν είναι η πλέον καλύτερη και πιο εντυπωσιακή. Αν λοιπόν θέλετε να αναδείξετε πραγματικά τον χώρο σας και να γίνει η τραπεζαρία σας αντικείμενο θετικών σχολίων και συζητήσεων, θα πρέπει να αποφύγετε τις safe λύσεις και να επιλέξετε καρέκλες με μοντέρνο look και design. Προσοχή όμως, το design δεν πρέπει να είναι το μόνο κριτήριο επιλογής.

Η άνεση παίζει σημαντικό ρόλο

Μπορεί η εμφάνιση της καρέκλας να παίζει σημαντικό ρόλο για την διακόσμηση, αλλά ο πρωταρχικός της ρόλος σχετίζετε με το κάθισμα. Η καρέκλα είναι πάνω απ’ όλα ένα έπιπλο και ως εκ τούτου θα πρέπει να είναι και χρηστικό πέρα από εμφανίσιμο. Οι καρέκλες της τραπεζαρίας σας θα πρέπει να είναι και άνετες, οπότε καλό είναι να τις «δοκιμάσετε» πριν να τις παραγγείλετε. Δεν έχει νόημα να αγοράσετε design-άτες καρέκλες αν δεν μπορούν οι καλεσμένοι σας να απολαύσουν τα γεύματα ποτ θα τους προσφέρετε στη τραπεζαρία σας!