Κάγκελα ασφαλείας

τρόποι για να ασφαλίσετε το σπίτι σας

Τρία απλά βήματα για να ενισχύσετε τα κάγκελα ασφαλείας σας

Στην Ελλάδα η εγκληματικότητα καλπάζει τα τελευταία χρόνια και αυτό έχει κάνει πολλούς να αρχίσουν να σκέφτονται σοβαρά την ασφάλεια της περιουσίας και της οικογένειας τους. Τα κάγκελα ασφαλείας σε πόρτες και παράθυρα, αποτελούσαν πάντα μία από τις πρώτες και πιο ολοκληρωμένες λύσεις για την ασφάλεια ενός σπιτιού. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα άλλα συστήματα ασφαλείας, είναι το γεγονός ότι εμποδίζουν την είσοδο του κλέφτη και δεν ενεργοποιούνται αφού έχει μπει αυτός στον χώρο, οπότε και θα μπορεί να αρπάξει κάποια πράγματα ή να κάνει κάποια άλλη ζημιά.

Εννοείται φυσικά πως από μόνα τους τα κάγκελα μπορούν μεν να προσφέρουν αρκετά καλή ασφαλείας, ωστόσο αν συνδυαστούν σωστά με άλλα μέτρα προστασίας, ο χώρος στον οποίο έχουν τοποθετηθεί θα θωρακιστεί πολύ πιο αποτελεσματικά. Ας δούμε λοιπόν μερικά ακόμη πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε την αποτελεσματικότητα των κάγκελων και να κρατήσετε τους διαρρήκτες ακόμη πιο μακριά από το σπίτι σας.

Τοποθετήστε έναν συναγερμό

Ο συναγερμός πολλές φορές αρκεί από μόνος του για να κρατήσει μακριά τους διαρρήκτες, καθώς οι περισσότερες διαρρήξεις γίνονται από απελπισμένους ανθρώπους που συνήθως ψάχνουν επειγόντως για χρήματα, πολλές φορές για να πάρουν τη δόση τους ή κάτι παρόμοιο. Αυτοί οι κλέφτες στην ουσία ψάχνουν για εύκολους στόχους που δεν φυλάσσονται καλά, οπότε όταν βλέπουν μέτρα ασφαλείας σε ένα σπίτι, απλά δεν δοκιμάζουν να το πλησιάσουν. Γενικά, θα πρέπει να θυμάστε ότι όσο περισσότερα μέτρα ασφαλείας, τόσο το καλύτερο. Τα κάγκελα ασφαλείας μαζί με έναν συναγερμό σπιτιού λοιπόν, σίγουρα θα κρατήσουν μακριά από το σπίτι σας τους περισσότερους υποψήφιους κλέφτες.

Τοποθετήστε ψεύτικες κάμερες

Οι κάμερες είναι άλλο ένα μέτρο ασφαλείας που θα αποτρέψει τους επίδοξους κλέφτες, ειδικά αν είναι τοποθετημένες σε εμφανές σημείο. Καταλαβαίνω ότι στην οικονομική κρίση που ζούμε δεν υπάρχουν χρήματα για κάμερες, ενώ πολλοί από εσάς μπορεί απλά να μη θέλουν να μετατρέψουν το σπίτι τους σε Big Brother. Γι’ αυτό μπορείτε να προμηθευτείτε πολύ πειστικά αντίγραφα καμερών που θα βρείτε εύκολα στο εμπόριο και τα οποία αν τοποθετηθούν σωστά, θα έχουν την ίδια επίδραση στους κλέφτες με τις αληθινές κάμερες. Απλά φροντίστε να μην είναι πολύ «ψεύτικες», αν και η πλειοψηφία των κλεφτών δεν θα κάτσει να τις «μελετήσει».

Πάρτε έναν σκύλο

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και ο χειρότερος εχθρός κάθε κλέφτη και διαρρήκτη! Δεν είναι ανάγκη να πάρετε κάποιο πίτμπουλ ή Ροτβάιλερ για να προστατέψετε το σπίτι σας. Ακόμη κι ένα μικρό σκυλάκι (εντάξει, όχι Τσιουάουα) σε ένα διαμέρισμα, μπορεί με το γαύγισμα και τη φασαρία του να ξεσηκώσει τους γείτονες και να κάνει τους κλέφτες που προσπαθούν να μπουν στο σπίτι να τραπούν σε φυγή! Εννοείται πως αν έχετε σε αυλή σκύλο και μάλιστα άγριο, καλό θα ήταν να τοποθετήσετε και τις ανάλογες προειδοποιητικές πινακίδες για να μην έχετε τίποτα προβλήματα με τον νόμο αν κάποιος επίδοξος κλέφτης πάθει σοβαρές ζημιές από τον σκύλο – φύλακα σας. Εννοείται πως η ταμπέλα από μόνη της χωρίς την ύπαρξη σκύλου, δείχνει ότι δεν παίρνετε στα σοβαρά την ασφάλεια σας και μπορεί να κάνει πολλούς κλέφτες πιο «αποφασιστικούς» καθώς θα νομίζουν ότι τα όποια μέτρα ασφαλείας βλέπουν στον χώρο σας, στην ουσία είναι μια «μπλόφα» από μέρους σας.